2010. május 24. Abonyi Pünkösdölő

A Nosztalgia kórus csodálatos, évek óta kiegyensúlyozott, magas színvonalú, igényes és változatos műsorának mindig nagy sikere van. A ?tizenhárom lány?, mint színpadi jelenség egységes, ízléses ruháikban látványnak is kellemes.

 

Nosztalgiakórus: Boldog születésnapot!

Az abonyi Nosztalgiakórus nagy sikerű születésnapi koncertet adott a NYÁRI ZENÉS ESTÉK programsorozat keretében. A hagyományos hangversenysorozat harmadik előadását az abonyi Szent István Templomban rendezték, 2007. augusztus 26-án 17 órai kezdettel. Vendég volt: Cimpean Emese, Csizmás Tímea,Kiss Zsolt,Szilágyi Tamás.

abonyivagyok | k, 2007-09-04 21:16

 

Szeretnék gratulálni mindenkinek aki fellépett a műsorban!!! Külön gratulálok a fiú lány kettősnek!!! Gyönyörűen énekeltek!!
Gratula mindenkinek!!! Még több ilyet Abonynak!!!

A. N. M. | v, 2007-08-26 22:10

 

Különleges élményben volt részem /részünk/ az abonyi templomban.Az a csodálatos énekhang amivel elkápráztattak bennünket a kórus tagjai és meghívott vendégek nagy hatással volt rám.
Tele volt közönséggel, s csak ámultunk a színvonalas műsorukon, melyet olyan nagy lelkesedéssel adtak elő a szereplők.
Különösen tetszett a néger spirituálé, és az utolsó szám "Az élet szép" című szám.
Én személy szerint nagyon meg voltam elégedve ezen müsorral, hatalmas tapsot kaptak.
Az abonyi embereknek is szüksége van kulturális eseményekre. Lám milyen sokan eljöttek.!
Én csak gratulálni tudok a műsor szervezőinek és előadóművészeknek. Igazán megérdemelték a közönség tapsát.
macilaci

P.M. | h, 2007-08-27 00:25

 

Osztom véleményem Macilacival.
A művészi szintű előadók megosztották saját élményüket a hálás Nagyérdeművel.Magam is részese lehettem a csodálatos élménynek.Azt éreztem, hogy az élmény annyiszorosára nőtt, ahányan részesei lehettünk.Bizonyára többen szívesen hozájárultunk volna a müvészcsoport esetleges költségeihez.Nem lett volna etikátlan ha támogatói jegyet bocsátottak volna ki az esetleges költségekre,vagy az ere az akalomra készült emléklapot megvásárolhattuk volna, kinek-kinek a péztárcájához mérten.Ugyanis a megosztott költég az előzővel szebben osztódik, és ez benne a csoda.
Szerintem ilyen produkcióval biztos nem vallanánk szégyent akár határon túl sem, netán egy testvérvárosban,ha lenne.
KÖSZÖNJÜK és minden elismerés NEKIK!
Tisztelettel:P.M.

Egy remek Nosztalgiakórus Abonyban

Már számtalan kulturális rendezvény színes ékköve volt fellépéseivel az abonyi Nosztalgiakórus. Az énekelni szerető abonyi hölgyekből álló együttes legutóbb az "Abonyi Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány" javára rendezett zenés, műsoros esten bizonyított. A zene és az ének világában verhetetlenek, legyen operett, mai magyar és romantikus zeneszerzők művei. De nem áll távol tőlük a könnyűzene világa sem. Vajon mikor alakultak, milyen céllal, és kik alkotják az együttest? A feltett kérdésekre Bukor Erzsébet, kórusvezető adta meg a választ.

- 2002-ben a Bihari János Zeneiskola 50 éves évfordulója alkalmából alakult a kórusunk, először csak egyszeri fellépésre. Később több kórustag kérésére újjászerveződtünk. Vannak közöttünk pedagógusok, volt zeneiskolások, óvónők, vállalkozók, egyszóval az élet más területén dolgozók is. Mindenki munkája mellett vállalja, sőt igényli a közös éneklést. Hetente egyszer, minden szerdán találkozunk a zeneiskola nagytermében, ahol gyakorolunk, és mindig az aktuális műveinket formálgatjuk. Első fellépésünk óta rengeteget szerepeltünk már. Többek között részt vettünk Szabó Sándor, a zeneiskola alapítója emlékére rendezett hangversenyen, a zeneiskola alapítványi báljain, rendszeres résztvevői vagyunk az Adventi hangversenyeknek. 2003 júniusában nagy örömmel tettünk eleget a János Vitéz előadásában való közreműködésre való felkérésnek. Az előadás itt került megrendezésre a Kossuth téren, a Szent István templom előtt. Azóta is eleget teszünk minden felkérésnek. Nagyon jó és összetartó a mi kis kollektívánk. Szívesen látjuk és várjuk az énekelni szerető hölgyeket szerdánként, este háromnegyed hatkor a zeneiskola nagytermében.

A HETI HÍREK nevében Bukor Erzsébet kórusvezetőnek és a kórus tagjainak további eredményes munkát, sok fellépést és sikert kívánunk.

Ra. - 2005.04.19. kedd, 09:02

Forrás: Heti Hírek

"Szeretet áradjon köztünk, hisz boldogok csak így leszünk!"

"... Az igazgató úr egy remek társaságot konferált be. A kórus három éve alakult és azóta mind számban, mind művészeti értékben gyarapodott. Abony város joggal büszke erre a gyönyörű hangú és műsorú nosztalgiakórusra. A fekete estélyi nadrágkosztümös, 22 felnőtt hölgytagból álló kamarakórust zongorán Polyákné Györe Éva kísérte. Reich Anikó és Bukor Erzsébet tanárnők vezényelték teltház előtt a felemelő élményeket nyújtó kórust. Hegedűn közreműködött még Tóth Kálmánné Nagy Edit és Sörös Éva és Tóth László zenetanár. "Nézem tisztaságát, mégse értem" - énekelték, de a közönség érteni vélte. "Néha könnyebb lenne elmenekülni..." "Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim." "Zengő fényország..." Láss csodát!" A villanyfény nélküli sötétben három mécses világánál csodálatos volt hallgatni az éneküket: "Szeretet áradjon köztünk, hisz boldogok csak így leszünk". Zongorán, az apró négy mécses fénye mellett Bukor Erzsébet tanárnő kísérte őket. A közönség vastapssal ünnepelte a kórust és kérte a ráadást. "Boldog, békés karácsonyt!" - kívánta a kórus a próza hangján is az ünneplő nagyérdeműnek. S az adventi koszorún az első fehér gyertyát is meggyújtotta Tóth László, a Bihari János Zeneiskola igazgatója, az immáron hagyományossá váló adventi hangverseny rendezője. Boldog, békés karácsonyt, Kedves Olvasó! - ezt kívánja szeretettel - tisztelettel:

P. Bálint Zsuzsa"

Csodálatos kék madár

Abonyban immár hagyomány, hogy iskolások és tanáraik időt és fáradságot nem kímélve színielőadást szervezzenek. A tavalyi év karácsonyi ünnepségsorozatának megkoronázása Maurice Maeterlinck Kék Madár című zenés mesejátéka volt. A Sportcsarnokban léptek színpadra a szereplők, a darabot Lengyelné Molnár Emese rendezte. A fő szervező a Somogyi Imre általános iskola volt, de jutott szerep a másik helyi általános iskola énekkarának is. Diákok mellett tanárok is színpadra léptek. A Bihari János Zeneiskola vonószenekara és a Nosztalgiakórus is szerepelt. A december 22.-i, rendkívül igényes program nagy közönségsikert aratott.

LŐVE

Múzeumok Majálisa

2005. május 21-22.

Ezen a napon a látogatók belépődíj fizetése nélkül tekinthetik meg múzeumok kiállításait. Ekkor - idén május 21-én szombaton és 22-én vasárnap - került sor a Múzeumok Majálisának megrendezésére is Budapesten, a Múzeumkertben, idén 10. alkalommal. A Majálison közel száz múzeum, valamint múzeumi illetve turisztikai szervezet várta az érdeklődőket gyermekfoglalkozásokkal, videofilmekkel, kamara-kiállításokkal, köztük első alkalommal az Abonyi Lajos Falumúzeum is. Sátrunkban rögtönzött kiállítással, a múzeumot népszerűsítő ingyenes kiadványokkal, valamint Mészáros István jóvoltából pogácsával és üdítőitallal vártuk a látogatók sokaságát. A rendezvényen való részvételünk sikerét tovább növelte az abonyi Nosztalgia Kórus fellépése, akik gyönyörű melódiáikkal - musical részletekkel és örökzöld dalokkal - kápráztatták el a közönséget. A kórus tagjai: Bárány Anikó, B. Molnár Zoltánné, Csomorné Nagy Zsuzsanna, Dudinszky Mónika, Győri Melinda, Juhász Tiborné, Kormos Ágnes, Lőriczyné Lukács Orsolya, Megyeriné Nagy Edit, Major Sándorné, Mucsi Ágnes, Pad Tímea, Reich Anikó, Tamasiné Tóth Erika és Bukor Erzsébet /kórusvezető/. Mint később megtudtuk ez volt első Abonyon kívüli fellépésük. /A kórus és a múzeum is az Abonyi Lajos Falumúzeum Alapítvány röviden az ALMA közreműködésével jutott el a Múzeumok Majálisára./

A visszajelzésekből értesültünk, hogy ezen a kulturális rendezvényen érdemes volt részt vennie az abonyi múzeumnak és külön köszönet illette a Nosztalgia Kórus színvonalas előadását. Jövőre is szeretnénk képviselni Abonyt a Múzeumok Majálisán szélesebb körű bemutatkozási lehetőséggel.

A Múzeumok Majálisán, május 21-én szombaton a délelőtt 10 órakor kezdődő megnyitó ünnepséget követően került sor "AZ ÉV MÚZEUMA 2004" pályázat eredményének kihirdetésére, melyre kilenc intézmény küldte be anyagát. Ebben - a kiírás feltételeinek megfelelően - ismertették tavalyi tevékenységüket, elsősorban a gyűjtemények gyarapítása és megőrzése érdekében végzett munkájukat, bemutatták kiállításaikat és a látogatókat, a közönséget és a helyi közösséget szolgáló más programokat, rendezvényeket. Az év múzeuma a Szolnoki Damjanich János Múzeum lett. Nekik ezúton is gratulálunk!

Abonyi Lajos Múzeumi Alapítvány Kuratóriuma

Október 23.

2006. október 22-én, vasárnap délelőtt ünnepelte Abony városa az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját.

Az ünnepség több helyszínen zajlott. Az Önkormányzat dísztermében kezdődött, ahol egy szép, méltóságteljes, az évforduló jelentőségének megfelelően összeállított műsort láthattunk a Bihari János Zeneiskola szervezésében. Köszönet ezért Molnár Gábornak, aki a műsort összeállította, a Kinizsi Pál Gimnázium tanulóinak és tanárainak, a Nosztalgiakórus tagjainak, a zenei aláfestést szolgáltató kisegyüttesnek és fúvószenekarnak, valamint minden olyan embernek, aki bármilyen formában részt vett ennek az eseménynek a megrendezésében.

Az ünnepség második részében koszorúzáson vettek részt az emlékezők a Millenniumi szoborparkban. Ezt követően pedig a gimnázium falán elhelyezett Magas István emlékére elhelyezett tábla előtt mondott méltató beszédet Skultéty József. Itt is elhelyezték a résztvevők és a családtagok az emlékezés koszorúit.

Az ünnepségsorozat harmadik részeként következett a Magas István emlékére megrendezett futóverseny, amely már egy kicsit vidámabb színfolt volt, hiszen sok-sok vidám gyermek és felnőtt vett részt ezen a rendezvényen.

Vannak olyanok, akik nem tudtak részt venni a megemlékezésen, ezért számukra közöljük Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester díszteremben elmondott és Skultéty József Magas István táblájánál elmondott beszédét.

Korbély Csabáné

Szabó Sándorra emlékeztünk születésének 85. évfordulóján

"2003. május 8-án, a születésnap előestéjén Szabó Sándor tisztelői és a zenét szeretők gyülekeztek a zeneiskola udvarán. Családias légkörben kezdődött a megemlékezés... A koszorúzás után az Önkormányzat Dísztermében ünnepi hangverseny következett. A Nosztalgia kórus Kodály: Esti dalát énekelte - mely Sanyi bácsi kedvenc műve volt. Vezényelt ifj. Kiszely Mihályné. Varga György, aki elsőként követte őt az igazgatói székben, bensőséges szavakkal emlékezett meg ?Mesteréről". Ismét a zene vette át a szót. Mozart: Ave verum corpus c. művét a kórus énekelte, közreműködött a zeneiskola kamaraegyüttese. Vezényelt Bukor Erzsébet. Majd az intézmény tanárai adtak műsort. Közreműködött Gajdosné Regényi Hedvig, Szabó Gabriella, Tóth László, Kovácsné Czingili Ágnes, Sörös Éva, Török Annamária, Szekeresné Berta Edit, Kovács Erika, Börcsök Bálint, Bukor Erzsébet, Polyákné Györe Éva. Népdalcsokorral köszöntötte az ünnepet a Kéknefelejcs Népdalkör Drávai Istvánné vezényletével. Zárószámként ismét a Nosztalgia kórus következett, két spirituálét énekeltek Bukor Erzsébet vezénylésével közreműködött a kamarazenekar."

Szép Ferencné